REGATUL SPIRIDUȘILOR

blog pentru copii al Filialei „Târgu-Mureş” (Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”)

Bătălia cărților


Bătălia cărților 2017 – concurs de lectură

REGULAMENT de organizare şi desfăşurare a concursului de lectură Bătălia cărţilor (pentru participanţi) click aici

Lista cărților propuse pentru copii (11-14 ani) click aici


1. Nesfârșita goană după elefant

Nesfârșita goană după elefant

de Gillian CROSS

opac-image (4)

Cross, Gillian. Nesfârșita goană după elefant / Gillian Cross ; trad. din lb. engl. de Lili Danilescu . – București : Corint Junior, 2015 . – 351 p.

Despre autor: Gillian Cross este autor britanic de cărți pentru copii, născută în Londra, Anglia în anul 1945.  Pentru romanul „Nesfârșita goană după elefant” Gillian Cross a primit prestigioasele premii Whitbread Childrens Novel, Award și Smarties Prize, acordate celor mai talentați autori de literatură pentru copii din Marea Britanie și din Irlanda.

Rezumat: Când doi copii și un elefant pornesc într-o călătorie epică prin America, nu ne putem aștepta decât la cele mai grozave aventuri și primejdii, care pândesc la tot pasul. Din Pennsylvania până în Nebraska, Tad și Cissie străbat râuri învolburate cu o plută, merg cu trenul și cu vaporul cu aburi, în căutarea unui adăpost sigur pentru ei și pentru elefantul Khush. În drumul lor către Nebrasska, unde locuiește cea mai bună prietenă a lui Cissie, cei trei sunt urmăriți de un negustor și de soția acestuia, care vor  să pună mâna cu orice preț pe elefant.

Vă aşteptăm să împărtăşim bucuria lecturii împreună!

Pentru a consulta catalogul electronic click pe adresa: https://goo.gl/3IX7BM


2.  Prințesa lupilor

Prințesa lupilor
de Cathryn COSTABLE

opac-image (7)

Constable, Cathryn. Prințesa lupilor.- București: Editura RAO, 2014.- 220 p.

Despre autor: După ce a citit Teologie de la Universitatea din Cambridge, Cathryn Constable a continuat să lucreze în jurnalism la revistele: Vogue, Elle Decoration, Elle, The Independent, Tatler, The Sunday Times. Romanul ei de debut magic și feeric este numit Wolf Princess. Este casatorită cu trei copii și locuiește în Londra, Anglia.

Rezumat: Fiind singură pe lume, Sophie visează să devină o persoană specială, dar nu și-ar fi imaginat niciodată așa ceva. Într-o excursie cu școala spre Rusia, Sophie și două prietene se trezesc într-un tren greșit. Sunt ajutate de frumoasa prinșesă Ana Volkonskaia, care le invită la palatul său de iarnă și le fascinează cu povești despre diamante pierdute și un trecut tragic. Dar, odată cu venirea nopții și apariția lupilor, Sophie descoperă ceva mai mult decât visuri în acest palat al secretelor.

Vă aşteptăm să împărtăşim bucuria lecturii împreună!

Pentru a consulta catalogul electronic click pe adresa: https://goo.gl/3IX7BM

Advertisements
%d bloggers like this: