IMG_7221De data aceasta, ședința de rând a Serviciului Ora TV a început într-un mod mai puțin obișnuit: în locul tradiționalelor exerciții de dicție copiii au citit… o carte! Și nu una obișnuită, ci cartea Dansul florilor, protagonista celei de-a XIV-a ediții a Programului de lectură „Chișinăul citește”. 

Scrisă cu o bună doză de umor, în maniera specifică autorului Ianoș Țurcanu, cartea i-a amuzat și i-a provocat la discuții aprinse pe micii critici literari, care au alcătuit entuziasmați topul celor mai simpatice personaje. După mai multe dezbateri, pe primele locuri s-au plasat eroii poeziilor „Două mâțe și-un motan”, „Vine vulpea din Viena” și „O girafă supărată”.

O altă surpriză a ședinței din această duminică a fost Măria Sa Microfonul! Copiii au făcut cunoștință cu un microfon adevărat, l-au ținut în mână, l-au cântărit și chiar au făcut primele probe, recitând poeziile preferate.

Au urmat apoi jocurile de dicție și dezvoltare a vorbirii, care le-au venit pe plac noilor participanți ai Serviciului Ora TV, Sergiu și Arina, iar excursia virtuală în curtea bunicii cu imitarea sunetelor vietăților, ce-și duc traiul la țară, le-a stârnit multe hohote de râs şi numeroase comentarii hazlii.

Spre sfârșitul întâlnirii, Nicoleta Plămădeală le-a propus colegilor un joc de inteligență, care a animat mult atmosfera. Împărțiți în patru echipe, copiii au luptat cu mult avânt pentru întâietate, dar, până la urmă, îvingătoare a ieșit prietenia și buna dispoziție!

Dragi copii, ne întâlnim pe data de 12 noiembrie 2017, să îmbinăm în continuare utilul cu plăcutul!