În atenția cititorului!
Recent colecția Bibliotecii „Târgu-Mureș” s-a îmbogățit cu 3 cărți noi ale lui Spiridon Vangheli, apărute la editura pentru copii  „Guguță”:
1. Băiețelul din Coliba Albastră (responsabil de ediție Rodica Conțu-Vangheli, design Vitaliu Pogolșa).
 Cartea cuprinde 5 capitole: Băiețelul din Coliba Albastră (desene de Igor Vieru), În țara lui Moș Crăciun (desene de Igor Vieru și Natalia Survillo), Al cui e soarele? (desene de Leonid Beleaev), Candela lui Ștefan cel Mare (desene de Lică Sainciuc, Igor Vieru și Eduard Maidenberg), În ospeție la Făt-Frumos (desene de Igor Vieru, Aurel Guțu, Isai Cârmu, Lică Sainciuc, Iurie Iazan și Eduard Maidenberg).


2. Pantalonia – țara năstrușnicilor (responsabil de ediție Rodica Conțu-Vangheli, pictor Iurie Leu ). Această carte autorul o dedică fiicei sale Rodica. Lucrarea este una destul de serioasă, dar în același timp plină de haz, în care Spiridon Vangheli a adunat tot ce a avut mai bun din celelalte cărți, împlinind și desăvârșind tabloul operelor sale cunoscute și îndrăgite pe toate meridianele.

Cartea cuprinde 25 de povestiri: De ce țara se numea Pantalonia?, Domnița, Soarele din buzunar,  Bomboana cu bucluc, În căutarea lui Făt-Frumos, Coliba, Poetul ș.a.
3. Ștrengaria. Responsabil de ediție este Rodica Conțu-Vangheli, design – Vitaliu Pogolșa, ilustrațiile sunt efectuate de pictorii Alexei Colâbneac, Igor Vieru și Aurel Guțu.
Eroii din această carte ne demonstrează că în viziunea lui Spiridon Vangheli copilul este o realitate complexă în care bunătatea și pornirea diabolică spre aventură se împacă de minune.
 Cartea include  16 povestiri: Comoara din Ștrengaria, Cireșele, Alarmă în Ștrengaria, Omul cu două cușme, Ministrul pălăriilor ș.a.
Vă așteptăm la bibliotecă să lecturați aceste cărți!