Cartea mea de Experimente

Cartea mea de Experimente este destinată copiilor  curioşi să descopere legile şi principiile de bază ale ştiinţei prin experimente practice,  uşor de realizat acasă, în deplină siguranţă, copiii, găsind, în sfârşit, răspuns la multe întrebări legate de mediul înconjurător.

Dragi copii! Dacă sunteţi gata pentru această nouă experienţă, Biblioteca Târgu-Mureş dă  startul în descoperirea ştiinţei şi a secretelor ei!

În competiţie sunt invitaţi copiii de 9-13 ani,  care, citind  Cartea mea de Experimente, vor explora secretele fenomenelor din natură şi, prin experimentele pe care le vor face chiar ei, se vor convinge de corectitudinea unor legi ale fizicii şi chimiei. Astfel, veţi afla cum reuşeşte o navă care are o masă de mii de tone să nu se scufunde; cum poate o barcă să se mişte pe apă repede fără a folosi puterea vântului; cum se decojește un ou fără să-l atingi și multe altele.

Chiar veţi face un caleidoscop, un zmeu şi veţi construi şi o paraşută, foarte uşor, fiindcă veţi găsi în carte toate instrucţiunile, pas cu pas, dar şi materialele de care e nevoie pentru fiecare experiment. Este indicat timpul cât durează experimentul, unde puteţi să-l faceţi, acasă sau în aer liber, singur sau în prezenţa unui adult. Aceste detalii fac cartea şi mai atrăgătoare pentru elevii curioşi. 

Cartea mea de Experimente vă aşteaptă la bibliotecă. Competiţia a început! 


365 de activităţi ştiinţifice 

Cartea  365 de activităţi ştiinţifice este adresată atât copiilor, cât şi părinţilor, or, stând acasă, ușor, ușor maturii intră într-o criză de idei și de activități prin care să-i țină pe copii ocupați și antrenați. Într-un spațiu familial, precum este casa, cei mici încep să se plictisească și parcă nimic nu le mai stârnește curiozitatea sau motivația de a explora.

Ei bine, nu disperaţi, dragi părinţi, cartea 365 de activităţi ştiinţifice vă vine în ajutor!

Printr-o serie de experimente științifice, atent selectate pentru a putea fi realizate de acasă, cartea vă propune diferite moduri distractive și interesante de a răscumpăra timpul atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Dragă cititorule, dacă te-ai întrebat vreodată de ce este pâinea plină de găuri, cum arată ADN-ul sau, dacă îţi poţi face propriul curcubeu, atunci această carte este pentru tine. Cuprinde o mulţime de experimente uşoare, dar palpitante, astfel încât să poţi descoperi ceva nou în fiecare zi.

Vino la Biblioteca Târgu-Mureş! Cartea 365 de activităţi ştiinţifice te aşteaptă pe raft şi-şi doreşte foarte mult să meargă în ospeţie la tine acasă pentru a fi citită!


Enciclopedia ştiinţei

(ciocniri atomice, chimie alimentară, animale, spaţiu şi multe altele)

Editura Litera vine cu un cadou frumos pentru toţi copiii curioşi şi deştepţi! Este  Enciclopedia ştiinţei,  o carte cu ovastă arie de cuprindere a cunoștinţelor zilelor noastre, de la atomi minusculi la plăci tectonice, de la spaţiul cosmic la abisurile oceanului. 

Micii cititori, viitori oameni de ştiinţă, cercetători şi inventatori, vor găsi răspunsuri la multe întrebăridespre ştiinţă, despre oamenii de ştiinţă şi descoperirile fantastice ce au schimbat lumea.

Curioşii care preferă studierea ştiinţei în acţiune se vor documenta la capitolul ,,Încearcă şi tu!”, selectând  miniexperienţele pe care le pot face ei înşişi.

Împătimiţii de frumos vor putea savura din impresionantele fotografii color care prezintă, în culori fascinante totul, de la spaţiul cosmic la planeta Pământ.

Câteva capitole ale enciclopediei sunt dedicate subiectelor de mare interes – materia, forţe şi maşini, energia, electronica, universul, viaţa pe Pământ, corpul uman şi planeta Terra.

Enciclopedia ştiinţei vă aşteaptă pe rafturile Bibliotecii Târgu-Mureş. Grăbiţi-vă s-o studiaţi, este cartea care vă va ajuta să descoperiţi lumea altfel.


Simplissime. Cea mai simplă carte de magie din lume

Deschizând  această carte magică vei învăța trucurile cele mai simple și mai incredibile. Trebuie doar să exersezi, să ai puțină răbdare și să urmezi instrucțiunile simple pas cu pas, acordând mare atenție desenelor care însoțesc fiecare truc. Vei vedea cât de repede izbutești să devii un magician autentic!

Sunt trucuri surprinzătoare, pe care le poți face într-o clipă, or, fiecare dintre ele este explicat în detaliu și ilustrat într-o manieră clară și modernă.

Trucurile sunt propuse de Alex H, magician profesionist, autorul mai multor cărți despre magie, care a pregătit 20 de trucuri pentru ca voi să descoperiţi magia.

Dragi copii! Dacă cineva dintre voi se visează magician, veniţi la Bibloteca Târgu-Mureş!  Aici, pe raft, vă aşteaptă cea mai simplă carte de magie din lume, gata să vă împărtăşească secretele ei. Şi nu uita, dragă cititor, magia înseamnă, în primul rând, fantezie şi dacă vei face mai multe repetiţii vei putea transforma serile în familie sau zilele de naştere în momente de neuitat şi vei stârni admiraţia celor dragi. 🙂


20 de minți strălucite care au schimbat lumea  

Istorii extraordinare

Istoriile adunate în această carte povestesc viața a douăzeci de oameni extraordinari, spirite ingenioase care, prin intuițiile și invențiile lor, au schimbat o dată și pentru totdeauna lumea din jur.

Aristotel, Leonardo da Vinci, Elisabeta I a Angliei, Albert Einstein, Bill Gates, Rosalind Franklin, William Shakespeare sunt doar câteva nume din cele 20,  selectate pentru a vă povesti despre secretul succesului lor și motivul pentru care continuăm să-i admirăm până în prezent.

Fiecare istorie începe cu fragmente din copilăria eroului. Da, pentru că și ei au avut o copilărie, au fost cândva puști care, cu timpul, au devenit adulți ca toți ceilalți; la școală, luau și ei note proaste, își pierdeau timpul jucându-se sau stând cu ochii la stele, apoi au avut slujbe care le-au displăcut și au întâmpinat o mulțime de obstacole și greutăți, pe care au încercat să le depășească.

Iar încrederea pe care nu au încetat să o aibă în propriile forțe și, mai ales, în propria lor minte ne trezește admirație și respect, bucurându-ne și profitând din plin de descoperirile pe care le-au făcut.

Printre toți acești oameni, ai putea găsi pe cineva care să-ți placă în mod deosebit sau care să-ți pară un spirit mai mult sau mai puțin înrudit. Sperăm că, datorită exemplului lor, vei reuși să-ți valorifici acea „supraputere” pe care o ai chiar din ziua în care te-ai născut: o minte strălucită!

                                           Vă aşteptăm la bibliotecă!