„Provocarea verii” ediția a III-a!

„Citește și descoperă Chișinăul!”

7 iunie-31 iulie

În acest an, te provocăm să vii la biblioteca ta altfel. Dacă ești părinte și ai un copil, doi sau mai mulți copii zglobii intrați în vacanța de vară, te invităm să vii la bibliotecă și să petreci o vacanță interesantă și interactivă. Ediția din acest an al „Provocării verii” va purta genericul Citește și descoperă Chișinăul! și va avea loc în perioada 7 iunie-31 iulie 2021, în toate cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.

La „Provocarea verii” îți propunem să participi la „Turnirul lecturii” în care copii vor fi ghidați prin joc și alte forme distractive și interactive de bibliotecari să citească contra cronometru, timp de circa 20 de minute, în fiecare zi. Cât te lasă pofta de citit. Notează într-o fișă-cronometru cât timp ai citit. Dacă vreai, joacă-te și revino iar la citit, când ai un timp liber. Iar tu părinte, fii interactiv, vino la bibliotecă la „Turnirul lecturii”. Îți propunem să descoperi lumea miraculoasă a cărților, activităților interactive, digitale, aplicate și desenate de la bibliotecă. Copiii care vor completa fișa-cronometru pentru lecturile la bibliotecă vor primi certificate speciale.

Explorarea mai bună a Chișinăului va oferi copiilor oportunități de cunoaștere a naturii, arhitecturii, istoriei, oamenilor orașului prin diverse teste interactive, concursuri intelectuale, plimbări prin proximitatea bibliotecii, vizitând muzee, spații atractive, parcuri etc. Toți participanții vor primi „Agenda exploratorului”, unde vor fi notate atât impresiile de lectură, cât și jurnalul amintirilor de la diversele explorări de pe parcursul zilelor petrecute la bibliotecă.

Grupul țintă al programului  sunt copii de vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.

Grupurile vor fi constituite din 10-15 copii. Înscrierea se va face începând cu 1 iunie a.c. Durata Programului pentru fiecare grup va fi de 2 săptămâni, timp de 3 ore pe zi.

Pentru a te înscrie ai nevoie de cardul de acces la Biblioteca Municipală oferit gratuit. Înscrierea se poate face online, sau direct la Biblioteca „Târgu-Mureș” (tel. 022 43 83 55)

Te așteptăm cu drag!